Lazanje s mljevenim mesom

Lazanje s mljevenim mesom recept
  • Priprema
    50 min
  • Kuhanje
    60 min
  • Broj osoba
    8

Sastojci

Koraci

Domaće lazanje sa slojevima mljevenog mesa u paradajz sosu, kremastog bachamel sosa i mozzarelle na vrhu. Ukoliko želite da naučite kako da napravite najbolje lazanje isprobajte ovaj recept.

Korak 1

Meso: U dubokoj tavi zagrijati maslinovo ulje. Dodati mljeveno meso. Pržiti uz često miješanje dok meso ne porumeni. Zatim dodati luk, bijeli luk, 1 malu kašiku soli, 1/2 male kašike bibera, origano i papriku. Izmiješati. Dodati paradajz pastu, paradajz sos, vodu i lovor. Nakon što zavri kuhati na niskoj temperaturi 40-60 minuta.

Korak 2

Bechamel sos: U šerpi otopiti maslac. Zatim dodati brašno, miješati dok ne dobijete gustu pastu. Miješajući iz više puta dodavati mlijeko. Kuhati dok ne dobijete gust sos. Dodati parmezn, 1/4 male kašike soli, 1/4 male kašike bibera i muškatni oraščić. Izmiješati.

Korak 3

Pećnicu zagrijati na 180°C.

Korak 4

Redanje: U pekač rasporediti tanki sloj mljevenog mesa, preko redati kore lazanje, zatim rasporediti 1/3 mljevenog mesa, a preko 1/4 bachamel sosa. Preko rasporediti 1/4 naribane mozzarelle. Postupak ponoviti još 2 puta. Završiti s korama lazanje, bachamel sosom i naribanom mozzarellom.

Korak 5

Pekač pokriti aluminijskom folijom.

Korak 6

Peći oko 40 minuta, a zatim skinuti foliju i peći još 15-20 minuta.

Korak 7

Izvaditi iz pećnice.

Korak 8

Sačekati da se ohladi 15-20 minuta prije posluživanja. Prijatno!

Pogledajte još